ARCHIVE FOR THE ‘ANTRENAMENTE COPII SI JUNIORI’ CATEGORY

Principalele elemente tehnice ale jocului portarului pentru categoria de varsta 6-10 ani sunt urmatoarele:

1)pozitia fundamentala
2)deplasarile in teren
3)prinderea mingii
4)boxarea mingii
5)plonjonul-caderile

Mica mea experienta in antrenorat mi-a demonstrat ca este foarte utila imbinarea coordonarii sau a jocului de picioare cu unul din elementele tehnice de baza. In acest fel castigi timp, antrenamentele devin mai spectaculoase, interesante, iar tu ca antrenor vei vedea un progres la portar in scurt timp. Trebuie rabdare, trebuie insistat la fiecare antrenament pe jocul de picioare si prinderea mingii corect.

Principalele elemente tehnice ale jucatorilor de camp pentru categoria de varsta 6-10 ani sunt urmatoarele:

1) simtul mingii
2) lovirea mingii cu ambele picioare
3)lovirea mingii cu capul
4)preluarea
5)conducerea mingii
6)miscarea inselatoare

Se va lucra individual, la fiecare antrenament, macar una sau doua din cele sase elemente tehnice. Se va insista pe pozitia corpului atunci cand miscarea de lovire se produce. Nu este importanta viteza de executie ci corectitudinea si claritatea ei executiei. Se exerseaza pana cand elevii se plictisesc.

th (6)Cand un copil incepe sa practice fotbalul, antrenorul trebuie sa inceapa cu exercitiile tehnice cele mai simple. Fara aceste exercitii copilul nu va fi capabil sa joace. Pentru inceput este indicat sa se faca anumite exercitii cu mingea. Pentru asta sunt necesare anumite forme de exercitii pentru a-i invata tehnica de baza, forme de intreceri, precum si jocuri scurte, la care copiii sa se foloseasca atat de maini, cat si de picioare.

Exercitii tehnice cu mingea care pot fi efectuare cu mainile: prinderea mingii de pe loc sau din miscare, aruncarea mingii spre un coechipier sau la perete, lovirea mingii incet, apoi repede, mai intai normal, ca mai apoi sa se foloseasca si schimbari de directie, forme de joc sau concursuri efectuate in doi sau in grupuri.

(more…)

th (12)Pregatirea tehnica nu se poate baza doar pe invatarea anumitor miscari ci trebuie sa se tina cont si de conditiile pe care le implica jocul de fotbal. Astfel, cele mai indicate sunt exercitiile de presing, cele facute intr-un tempo ridicat, cele facute pe spatii mai stramte, dar si cele care ofera solutii la situatiile mai complicate de joc. Tehnica si tactica alcatuiesc o unitate, Doar pregatirea tehnica nu formeaza un jucator. De aceea, antrenamentul tehnic trebuie sa se afle mereu in legatura cu tactica individuala.

Pornim de la premisa ca incepatorii au intrat, pana la aceasta varsta, in contact cu elementele de baza ale tehnicii fotbalistice. Pe aceasta premisa se si bazeaza intreaga teorie. Cum coordonarea miscarii nu este inca dezvoltata la copii de 6 pana la 8 ani, trebuie ca antrenorul sa inceapa cu predarea formelor simple ale tehnicii fotbalistice. Desigur, dupa aceea, antrenorul trebuie sa predea elementele tehnice care corespund fiecarui copil. De aceea, in aceasta faza este mai recomandat ca antrenorul sa inceapa cu exercitiile de miscare cele mai simple si aceastea sa se faca individual. Astfel, copilul se poate concentra mult mai usor, decat daca ar avea un partener de lucru.

(more…)

    Plan de antrenament

Grupa: 2003
Materiale: mingi, maiouri, copete, jaloane
Caracterul antrenamentului: tehnico-tactic
Durata: 60 minute

(more…)

La aceasta grupa de varsta, se lucreaza pe grupe medii de jucatori(maximum 14), in conditii izolate de joc. 45% din timp se aloca pregatirii fizice si pentru scoala alergarii, 45% se aloca deprinderilor de ordin tehnic si 10%, deprinderilor tactice.

Antrenamentele vor fi tot de 3 ori pe saptamana, dar durata se schimba, in loc de 45 de minute, acestea vor dura 60-70 minute fiecare.

Se folosesc jocuri cu tema 3 x 3, in care se pune accent pe corectitudinea exercitiilor.

La aceasta grupa de varsta, se lucreaza pe grupe mici de jucatori(maximum 12), in conditii izolate de joc. 50% din timp se aloca pregatirii fizice si pentru scoala alergarii, iar 50% se aloca deprinderilor de ordin tehnic.

La varsta de 6-8 ani, copiii trebuie sa faca trei antrenamente pe saptamana cu durata de 45-50 minute fiecare.

Se folosesc jocuri cu tema 3 x 3, in care se pune accent pe corectitudinea executiilor.

 292501 esordio di filippo inzaghi come allenatore allievi nazionali milanCaracteristic pentru varsta de 6-10 ani este interesul copiilor penru sport. Acest interes joaca un rol important in procesul de pregatire. Copilul se bucura cand joaca fotbal si, de aceea, trebuie folosite anumite metode, jocuri, exercitii, pentru a ii pregati mai bine.

 La aceasta varsta, copilul incepe sa aiba simtul mingii si, de asemenea, se pot identifica cei cu aptitudini pentru acest sport. Nu se poate incepe insa imediat cu predarea regulilor de joc, deoarece nu pot fi atenti si concentrati prea multa vreme.

(more…)

552408_509782779033663_1141676582_n (1) GRUPA: 2003

 NR. JUCATORI: 15

 TEREN: Scoala nr. 1

 MATERIALE: Mingi, maiouri, copete, jaloane

 CARACTERUL ANTRENAMENTULUI:  Fizic cu mingea

 DATA: 16.04.2013

DURATA: 60 minute

INTENSITATE: MARE

SARCINI: coordonare buna, atentie distributiva, consolidarea lovirii mingii cu ristul, imbunatatirea jocului de cap.

                          (more…)

nn33hf Aceasta perioada urmareste refacerea capacitatii de efort, in vederea inceperii unui nou ciclu de pregatire, cu asigurarea fazei de supracompensare pentru efortul viitor.

 Asigurarea odihnei active in aceasa perioada se realizeaza prin reducerea treptata a efortului fata de nivelul acestuia din perioada competitionala, eliminarea oboselii fizice si nervoase, prevenirea surmenajului si mentinerea indicilor de pregatire tehnico-tactica.

 Durata acestei perioade este influentata de nivelul de pregatire al jucatorilor, de stadiul in care se afla, precum si de “distanta” pana la momentul reinceperii antrenamentelor, la copii fiind de aproximativ 6-7 saptamani, iar la jucatorii de performanta, de 1-3 saptamani.

Metodele si mijloacele folosite in antrenamente se vor schimba, dar vor fi orientate spre mentinerea capacitatii fizice ale jucatorilor, permitand desfasurarea la un nivel optim a perioadei de tranzitie.